Om

Enhet är ett politiskt parti som försöker formulera en helhetssyn på människan och samhället. Vår grund vilar på en förståelse av alltings grundläggande enhet och ömsesidiga beroende. Målet för vårt arbete är en värld i balans och harmoni, både för jorden som helhet, vårt samhälle och inom varje enskild individ. Enhet är en ingång till en ny politik för ett medmänskligt samhälle och samverkan med andra bortom egoism och särintressen.

Människan har både fysiska, själsliga och existentiella behov. För att vara i harmoni behöver alla delar få plats, inte minst de inre behoven av kärlek, trygghet och frid. Grunden till ett hållbart samhälle börjar inom varje individ. Därför arbetar Enhet för ett samhälle som ser, förstår och bejakar alla dessa behov.

Enhet erbjuder en gemenskap för dig som förstår problemet: Den brist på fred vi ser ute i världen är en konsekvens av den ofrid vi känner i vårt inre. Vi menar att inre frid är en förutsättning för yttre fred. Därför måste allt arbete för att förändra samhället gå hand i hand med att förstå och förändra oss själva.

Samhällets värdegrund behöver vila på medkänsla och solidaritet, på att vi behandlar andra på samma sätt som vi själva vill bli behandlade. En globalt mänsklig etik som är en gemensam nämnare hos jordens alla folk oberoende av nationalitet, ålder, kön, livsåskådning eller kulturtillhörighet. Vi är alla delar av en och samma enhet, därför har vi tillsammans ett ansvar för helheten. Ett ansvar som bygger på medmänsklighet, samarbete och syskonskap.

Välkommen!

Läs mer på vår hemsida www.enhet.se

Annonser

Ett svar to “Om”

  1. Marianne Johansson 2013-09-01 den 09:25 #

    Har ni studerat nordamerikanska prärieindianernas livsfilosofi. Dessa indianer har väldigt mycket klokt att komma med. Exv finns Lakotahfolket, Creeindianerna och Hopiindianerna. Jag är väldigt imponerade av deras tankesätt och det är mycket olikt vårat patriarkaliska levnadsmönster. Träffade i somras Ken Roulette, Creeindian, som jobbar på High Chapparal. Han är gift med en svenska och bor i Sverige. Jag frågade honom lite om de här frågorna och han sa att han tror att dessa indianer har mycket att tillföra politiken. Jag är övertygad om detta. De verkade ha ett mycket väl utväcklat sätt att leva innan vi européer kom dit och förstörde. Det finns dock spillror kvar som går att hitta bla hos de äldre indianerna. Finns att hitta på Youtube. Deras levnadssätt var som jag ser det i fullständig harmoni med naturen, djuren och människor sinsemellan. Det skulle vara väldigt intressant att höra eran syn på detta.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: